Párkányok

Párkányoknál több kategóriát tudunk megkülönböztetni. Léteznek teljesen műanyag anyagában színezett párkányok, fóliás párkányok, alumínium párkányok illetve kőpárkányok is.
Párkányok – isoablak.hu

Párkány árajánlat kérés

Kérjük írja le, milyen termékre kér árajánlatot!

 • Milyen alapanyagból legyen a termék (műanyag, fa alumínium, acél)
 • falnyílás méretek (szélesség, magasság)
 • darabszám.

Amennyiben szeretne, feltölthet képet, tervrajzot.

Adatait bizalmasan kezeljük! E-mail címére csak az ajánlatát küldjük el, hírlevelet, reklámokat nem! Telefonszámára csak egyeztetés céljából van szükségünk.

Adatkezelési tájékoztató

Több cikket is írtunk már az ablakokról, és ajtókról és arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt, ám most egy egészen más, mégis témába vágó dologról lesz szó, a párkányokról.

Párkányoknál több kategóriát tudunk megkülönböztetni. Léteznek teljesen műanyag anyagában színezett párkányok, fóliás párkányok, alumínium párkányok illetve kőpárkányok is.

Műanyag párkányok

Több alkalommal is felhívtuk a figyelmet a műanyag nyílászárók praktikusságára, esztétikájára és kifejtettük azt is, miért válasszunk műanyag ablakot 2021-ben, azonban most a hozzáillő műanyag párkányok lesznek terítéken, melyek szintén kiváló választásnak bizonyulnak, ha megbízhatóságra, esztétikumra és időtállóságra törekszünk.

Míg a műanyag párkányok a ház belső oldalán könyöklőként, valamint virágok tárolására szolgálnak, addig a ház külső oldalán sokkal többre hivatottak ennél. Nagyon hasznosak például vízelvezetés szempontjából, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő lejtésük legyen, valamint tömítésként is funkcionálnak a falazat és az ablak között.

A műanyag párkányoknak számtalan előnyét ismerjük, ám most párat mégis kiemelnék közülük:

 • időtállóak,
 • jó minőségű PVC-ből készülnek, ezért ellenállnak a sérüléseknek, karcolásoknak,
 • ellenállnak az UV sugárzásnak,
 • belülre és kívülre is ajánljuk őket,
 • könnyen méretre szabhatóak,
 • jól tartják a színüket,
 • kedvező áron beszerezhetőek
 • jól tartják a formájukat, nem deformálódnak az idő folyamán,
 • könnyen díszíthetőek, például stukkóval, díszléccel, vagy bármilyen saját kezű megoldással (növényekkel, fényfüzérekkel, könyvekkel, magazinokkal)

Alumínium párkányok

Az alumíniumból készülő párkányok manapság egyre népszerűbbek, nem is véletlenül, hiszen a puha fémből készülnek, ezért könnyen megmunkálhatóak, kívülre is felrakhatóak, könnyedén színezhetőek. A színezett alumínium párkányokat minden esetben RAL színre festve szállítjuk le.

Ezen kívül remekül ellenállnak az időjárási viszontagságoknak, beleértve a csapadékot és a fagyot is.

Kínálatunkban elérhetőek a költséghatékonyabb vékonyabb normál hajlított párkányok, illetve a drágább vastagabb extrudált párkányok egyaránt.

Kőpárkányok

A kőpárkányok természetes megjelenésükkel sokat dobnak a ház esztétikáján és értékén. Kínálatunkban elérhetőek Agglomerát, Műkő és Gránit típusból készült párkányok is. Mindegyik típusból van több elérhető szín.

A kőpárkányok mindegyikéről elmondható, hogy hosszú életűek, kiválóan szigetelnek, remekül ellenállnak az időjárási viszontagságoknak, teljesen pórusmentesek és sok évig megőrzik szépségüket, karbantartás nélkül.

Reméljük, rövid ismertetőnk sokak segítségére van a választásban. Amennyiben szeretné közelebbről szemügyre venni termékeinket, és szeretné, ha egy szakképzett csapat segítene a választásban, keressék fel Szentendrén található bemutatótermünket, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Árajánlatot szeretne? Töltse ki weboldalunk alján található ajánlatkérő rendszerünket, melynek használata teljesen ingyenes, és munkatársaink elkészítik a lehető legkedvezőbb ajánlatot Önnek!

Ajánlatkérés