Bejárati ajtók

Egy bejárati ajtó sokat elárul a lakás tulajdonosáról, megmutatja személyiségét és a ház fő dísze is egyben. Emiatt mindig törekszünk arra, hogy haladjunk a nyugat-európai trenddel és elhozzuk Önöknek a klasszikusok mellett a legújabb mintákat is.

Ezen felül kiemelt szerepe az ajtónknak védelem és a biztonságérzet növelése. Éppen ezért már alapkivitelben magasabb szintű biztonsági zárral gyártjuk a bejárati ajtóinkat.

Bejárati ajtók – isoablak.hu

Bejárati ajtó árajánlat kérés

Használja bátran alábbi ajánlatkérő rendszerünket, amely teljesen díjmentes. Kitöltése után kollégáink azonnal elküldik az Ön részére árajánlatunkat!

Hogyan válasszuk ki az ideális bejárati ajtót?

A bejárati ajtó amellett, hogy az általunk legtöbbet használt nyílászáró otthonunkban, fontos funkciót is betölt, hiszen ez felelős az értékeink védelméért is. Mai cikkünkben eláruljuk azokat a szempontokat, melyeket figyelembe kell vennünk bejárati ajtó vásárlás előtt, ha biztonságos, esztétikus és időtálló ajtót szeretnénk.

Milyen anyagból legyen?

A megfelelő bejárati ajtó kiválasztásánál a legfontosabb tényező nem más, mint az anyag, amiből a nyílászáró készül. Weboldalunk kínálatában 3 féle anyagot különböztetünk meg. Elérhetőek a műanyagból, fából és acélból készült modellek is. Természetesen mind a három típusnak vannak előnyei és hátrányai is, ezeket vesszük most górcső alá:

 • Műanyag bejárati ajtó:

  Előnyei:

  Műanyag bejárati ajtóink minden esetben biztonsági bejárati ajtózárral vannak felszerelve. Az ajtók színüket tekintve lehetnek összhangban az ablakok színével, vagy akár megegyező színűek is. Az ajtó közepébe általában egy díszpanel kerül, amelynek megjelenését katalógusból választhatják ki a vásárlók. A bejárati ajtók minden esetben acél merevítéssel készülnek, leemelésgátló 3 irányban állítható biztonsági pántokkal.

  A zár tud kilincs működtetésű lenni, ami azt jelenti, hogy a kilincs felhúzásával zárjuk be a bejárati ajtónk több zárfogadóját, illetve elérhető az a kivitelezés is, mikor kulcs működtetésű a zár. Ebben az esetben csak a kulcsot kell elfordítania, hogy az ajtó bezáródjon. Az ajtó készülhet kívül belül kilinccsel, illetve kívül tolórúddal is.

  Haladni szeretne a korral? Szerelje fel a leendő ajtóját ujjlenyomatolvasóval, vagy akár kártyás beléptető rendszerrel!

  Hátrányai:

  Számos előnye mellett, a műanyag bejárati ajtó formáját tekinthetően limitált. Bár készíthető belőle díszpaneles vagy üvegezett verzió mind fehér, mind színes változatban, a műanyag profilok behatárolják lehetőségeinket. Biztonsági tulajdonságai a fa és acél társaikhoz képest elmarad.

 • Fa bejárati ajtó:

  Előnyei:

  A fából készült ajtók előnye leginkább abban rejlik, hogy kivitelezésüknek csak a képzelet szab határt, hiszen ebből az anyagból szinte bármilyen elképzelés megvalósítható. A fából készült bejárati ajtókat teljesen egyedi igényeknek alapján le tudjuk gyártani, akár egy teljesen egyedileg ön által kitalált mintára is. Ezek az ajtók két féle fából készülhetnek, borovifenyőből illetve lucfenyőből. Amennyiben ön fehér ajtót szeretne, azt csak és kizárólag lucfenyőből tudjuk kivitelezni.

  A bejárati ajtózár működését tekintve lehet kilincs illetve kulcs működtetésű is. A bejárati ajtóknál minden esetben biztonsági bejárati ajtózárat rakunk a termékekbe. A fából készülő bejárati ajtó vastagsága lehet 68, 78, 88 illetve 92 mm-es is. A 78-mm-es és a 88 mm-es fa termékek esetében lehet 3 rétegű üvegezést alkalmazni, viszont a 68 mm vastaghoz csak 2 rétegű üvegezést lehet kérni.

  Hátrányai:

  Ahogyan a műanyagból készült bejárati ajtónak, így ennek is vannak hátrányai. Az első hátránya, hogy sok odafigyelést és karbantartást igényel, mivel minden bejárati ajtó Milesi lazúrral van kezelve, melyet 2-3 évente javasolt felülkezelni. Arra is érdemes gondolnunk, hogy a fa ajtók nem tűzállóak, valamint a szigetelésük is elmarad a műanyag és acél ajtókhoz képest. Amennyiben olyan helyre tervezünk fa ajtót vásárolni, ahol a levegő páratartalma magas, érdemes átgondolnunk, ugyanis ez az ajtó típus az, amely legkevésbé ellenáll az időjárás viszontagságainak.

 • Acél bejárati ajtó:

  Előnyei:

  Az acél bejárati ajtók mondhatók a legkeresettebbnek, nem is véletlenül, ugyanis az anyaga és a szerkezete miatt ez a legmasszívabb modell a három közül. Ezeket a modelleket ma már teljesen modern megjelenés jellemzi. Az acél biztonsági ajtók között megtalálhatóak a hanggátló, fokozott biztonságú betörésgátló RC3-as, illetve a tűzgátló bejárati ajtók is. Ezeket a típusokat magas ellenállás jellemzi.

  Az általunk forgalmazott termékek többféle toktípussal érhetőek el. Léteznek alumínium küszöbös illetve küszöb nélküli bejárati ajtók is, amik opcionálisan kiegészíthetők süllyedő küszöbbel. Termékeink között megtalálhatóak az acélcsíkos, mart mintás, teljesen sík illetve a több mint 50 féle üveghely kialakítású ajtók is. Bizonyos ajtótípusoknál az ajtólapban keresztbe több acélmerevítés is van a fokozott biztonsági érdekében. Többféle optikai kitekintő valamint kilincs is választható ezekhez a termékekhez. A tűzgátló acél ajtóknál minden esetben szükséges követni a gyártó által előírt beépítési útmutatót, hogy a szükséges értékeknek megfeleljenek a kész beépített termékek.

  Hátrányai:

  Hátrányai elenyészőek a műanyag és a fa bejárati ajtókhoz képest, egyetlen gyengeségeként a szigetelés mondható, ám már az is könnyen kiküszöbölhető. Az acél ajtó mindenkinek megoldást nyújthat, aki biztonságban szeretné tudni otthonát.

Szeretné a lehető legjobb bejárati ajtót kiválasztani? Vegye szemügyre weboldalunk kínálatát, vagy látogasson el személyesen a Szentendrén található bemutatótermünkbe, ahol szakképzett kollégáink készséggel válaszolnak minden kérdésre!

Műanyag bejárati ajtó

Egy bejárati ajtó sokat elárul a lakás tulajdonosáról, megmutatja személyiségét és a ház fő dísze is egyben. Emiatt mindig törekszünk arra, hogy haladjunk a nyugat-európai trenddel és elhozzuk Önöknek a klasszikusok mellett a legújabb mintákat is.

Ezen felül kiemelt szerepe az ajtónknak védelem és a biztonságérzet növelése. Éppen ezért már alapkivitelben magasabb szintű biztonsági zárral gyártjuk a bejárati ajtóinkat.

Műanyag bejárati ajtók – isoablak.hu

Fa bejárati ajtó

Fa bejárati ajtókat teljesen egyedi igényeknek alapján le tudjuk gyártani, akár egy teljesen egyedileg ön által kitalált mintára is. Előnye a műanyag nyílászárókkal szemben hogy sokkal többféle ajtót lehet elkészíteni, mivel nem csak katalógusból választhatóak a termékek.
Fa bejárati ajtók – isoablak.hu

Acél bejárati ajtó

Sok ügyfél keres a hagyományos műanyag illetve fa termékeken kívül más anyagú bejárati ajtót. Az acél biztonsági ajtókat ma már teljesen modern megjelenés jellemzi. Az acél biztonsági ajtók között ma már megtalálhatóak a hanggátló, fokozott biztonságú betörésgátló RC3-as, illetve a tűzgátló bejárati ajtók is.

Acél bejárati ajtók – isoablak.hu
Ajánlatkérés