Műanyag beltéri ajtó

A mai kornak megfelelően a fűtött és nem fűtött helyiségeknél pl garázs és előszoba között szoktuk ajánlani a teljesen műanyag beltéri ajtókat.
Műanyag beltéri ajtó – isoablak.hu

Műanyag beltéri ajtó árajánlat kérés

Használja bátran alábbi ajánlatkérő rendszerünket, amely teljesen díjmentes. Kitöltése után kollégáink azonnal elküldik az Ön részére árajánlatunkat!

Hogyan válasszunk beltéri ajtót?

Beltéri ajtó beszerzésén töri a fejét, de nem tudja, milyen szempontokat kell figyelembe vennie vásárláskor? Mai cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat:

Hol legyen az ajtó?

Találkozott már azzal a helyzettel, hogy szerette volna saját ízlése szerint elhelyezni bútorait, de nem tudta, mert a beltéri ajtó helyzete és nyílása megakadályozta a fantáziája szabadon eresztését? Többé nem fog előfordulni, ha megfogadja ezeket a tanácsokat:

  • Tartsa szem előtt a helység méretét! Egy nagy méretű helységnél nem gond, ha az ajtó kettéválasztja a falat, de egy kis méretű szoba esetében kevesebb hely marad a bútorok elrendezésére.
  • Tervezzen előre! Tervelje ki a szoba funkcióját, ugyanis ez is meghatározza majd az ajtó helyét.
  • Az ajtó ne legyen közvetlenül a fal mellett!

Merre nyíljanak az ajtók?

Ha el szeretné kerülni az ajtó nyílásából keletkező fennakadásokat, baleseteket, a következő pontokra ügyeljen:

  • Ha egy falfelületre több ajtó kerül egymás mellé figyeljen arra, hogy minden ajtó egy irányba nyíljon!
  • Határozza meg a villanykapcsolók helyét! A cél az, hogy a helységbe beérve a lehető legegyszerűbb mozdulattal lehessen fel és lekapcsolni a világítást.
  • Ha szereti az ajtókeret látványát, mindenképp kifelé nyíló ajtóra essen a választása, amennyiben nem szeretné látni az ajtópántokat, befelé nyíló ajtók mellett döntsön!
  • Fontos szem előtt tartania, hogy az előtérbe, közlekedőbe nyíló ajtók képesek veszélyes helyzeteket szülni, pláne abban az esetben, ha az említett rész egy keskeny folyosó.

Kevés a rendelkezésre álló hely?

Vizsgálja meg a rendelkezésre álló hely nagyságát és úgy döntsön! Hosszú, szűk közlekedők, folyosók esetében gondolja át a tolóajtó nyújtotta lehetőségeket! A fal irányába tolódó kivitelezésnek a hátránya, hogy az a falfelület, melyre az ajtó rátolódik, elvész, viszont hatalmas előnye, hogy szinte bármilyen falfelületre könnyen felszerelhető. Abban az esetben, ha nem szeretnénk falfelületet pazarolni, és ki szeretnénk használni az összes területet, választhatjuk a falba futó kivitelezést is, mely esztétikusabb, ám több munkát és odafigyelést igényel.

Egyszárnyú vagy kétszárnyú legyen az ajtó?

Az ajtó méretét két dolog határozza meg:

  1. rendelkezésre álló hely
  2. kényelem (mindenki egyszerűen és kényelmesen át tudjon haladni az ajtón, esetleg nagyobb bútordarabok is átférjenek rajta)

Azon helységekbe, ahol kevesebb a hely (kamra, WC, tároló) érdemesebb egy kisebb méretű, kb. 75 cm névleges beépítési szélességű ajtót beszerezni. Fontos, hogy 60 cm-nél semmi esetre se legyen kisebb, ugyanis azon már semmilyen háztartási gép, eszköz, bútor nem fér be!

Otthonunk forgalmasabb helységeibe (dolgozó szoba, gyerekszoba, hálószoba) 90 cm körüli névleges beépítési szélességű ajtót válasszunk, mert amellett, hogy ezek kényelmes átjárhatóságot biztosítanak, nagyobb bútorokat is probléma nélkül átvihetünk rajtuk.

Ha széles, nagy területek, hatalmas falfelületek jellemzik otthonát, mindenképp vegye fontolóra a kétszárnyú kivitel alkalmazását, mely nem csak praktikus, hanem igazán szemet gyönyörködtető látvány is egyben. Ha erre esne a választása, akkor semmiképp se a 140-150 cm névleges beépítési szélességű válassza, hanem olyat, amely egyszárnyú és fix oldalablakkal van felszerelve. Az előbbi esetében az áthaladási terület igencsak keskenynek bizonyulhat.

Milyen anyagból készüljön?

Manapság a legelterjedtebbek a fa hatású, úgynevezett laminált kivitelezésű ajtó lapok, kedvező áruk és hatalmas színválasztékuk miatt.

Ha szeretné, hogy otthonában minden ajtó egyforma legyen, mindenképp a fa hatású mellett döntsön, ugyanis a fa hatású kivitelnél csak egyetlen fa erezetét másolják le, mely azt eredményezi, hogy minden ajtó egyforma. Laminált ajtóink karcállóak, ennek köszönhetően évekig hű társaink lesznek a mindennapok során.

CPL fóliás beltéri ajtóink egyedi igény szerint rendelhetők edzett üvegezéssel vagy akár fémcsíkos, intarziás, vázkeretes díszítő elemekkel

Webáruházunkban elérhetőek tömör fa ajtók is, melyet azon vásárlóink figyelmébe ajánlunk, akik szeretik a fa eredeti színét és tapintását. Tömör fa ajtóink Milesi lazúrozással készülnek, és 20 -féle színvariációjuk elérhető.

MDF ajtóinkat azoknak ajánljuk, akik szeretnek a színekkel kísérletezni, hiszen kínálatunkban a RAL színskála bármelyikét megtalálja.

Hogyan tartsuk őket karban?

Az ajtók karbantartása egyszerűbb, mint hinnénk, csupán annyi a teendőnk, hogy olajozzuk, vagy zsírozzuk az ajtó zsanérjait, ha fekete foltos, poros felülettel találkozunk a tok felületén.

Megbízható beszerzési helyen szeretné megvásárolni otthona beltéri ajtóit? Nézzen szét weboldalunkon és kérjen ajánlatot! Segítségre lenne szüksége? Lépjen velünk kapcsolatba a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén, vagy látogasson el a Szentendrén található bemutatótermünkbe, ahol szakképzett kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, és minden kérdésére választ adnak!

A műanyag beltéri ajtók annyiban különböznek a főbejárati ajtóktól hogy egy egyszerűsített ajtópántot illetve egy portálzárat szoktunk javasolni alumínium küszöbbel. Természetesen lehet 4 pontos biztonsági zárat is kérni, hagyományos ajtópántokkal. A műanyag ajtóban minden esetben acélmerevítés található biztonsági zárral cilinderrel. A termékek rendelhetőek a műanyag nyílászárók összes fóliás színében, ezáltal biztosítva az egységes lakásképet.

Ajánlatkérés