Műanyag ablakok

Az ISO műanyag ablakokat Kömmerling, UV védelemmel ellátott profilból gyártjuk, hogy minden tekintetben megfeleljenek a kor kihívásainak: termékeinkben egyaránt ötvöződik az innováció, funkcionalitás, az energiamegtakarításhoz szükséges forradalmi megoldások, illetve az elegáns megjelenés.

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a kiváló műanyag profilból készült ablakainkat a legmagasabb minőségi feltételeknek megfelelő Roto NX vasalatokkal szereljük. Így az ön által használt ajtók-ablakok hosszú évtizedeken keresztül tölthetik be a nekik szánt funkciót.

Ablakaink 76 és 88mm-es profilból is elérhetőek.

Kömmerling alapszínek
Műanyag ablakok – isoablak.hu

Műanyag ablak árajánlat kérés

Használja bátran alábbi ajánlatkérő rendszerünket, amely teljesen díjmentes. Kitöltése után kollégáink azonnal elküldik az Ön részére árajánlatunkat!

Milyen műanyag ablakot és hogyan válasszunk?

A megfelelő ablakok kiválasztása nem könnyű dolog, hiszen az ajánlatok tárháza végtelen, azonban mai bejegyzésünkben eláruljuk, mik azok a szempontok, melyeket figyelembe véve szinte lehetetlen tévedni a választást illetően:

 1. Mekkora műanyag ablakot szeretnénk?

  Fontos tudnunk, ha ablak vásárlás előtt állunk, hogy legyen szó akár fa, akár műanyag ablakról, az ablak méretét nem az üveg határozza meg, hanem a teljes tok mérete, ezért tehát az első és egyik legfontosabb teendőnk ajánlatkérés előtt, hogy lemérjük és kiválasszuk, mekkora ablakot szeretnénk. Az ablak lemérését így végezzük: a teljes ablakkeret legmagasabb és legszélesebb pontját mérjük!

 2. Milyen színű legyen?

  A szín kérdése az ablakok esetében leginkább az anyagiaktól függ. A legelterjedtebb szín a fehér PVC és a legtöbb vásárló is ezt a színt választja. A piacon ezen kívül megtalálható fóliázott és festett PVC ablak is. Ezek az ablakok általában 30-40%-kal drágábbak, mint az egyszerű, fehér változataik. A fóliázott kivitelezésnek több fajtája is lehet, elérhető például többféle fa hatású felülettel és különböző színekben is. Ezek a fóliák manapság már teljes mértékben ellenállnak az UV sugárzásnak és az időjárási viszontagságoknak is, szóval, ha Ön azon aggódna, hogy a napsugár és a különböző időjárási jelenségek majd tönkre teszik a műanyag ablak fóliázását, akkor most megnyugodhat, ilyenről szó sincs, ráadásul ezek a fa hatású fóliák olyan élethűek, hogy több méteres távolságból szinte lehetetlen megmondani, hogy nem fa ablakról van szó. Egyetlen hátrányaként azt lehet megemlíteni, hogy a mechanikai sérülések jobban meglátszanak rajtuk, mint fehér színű testvéreiken.

 3. Az ár

  Sajnos kénytelenek vagyunk a piszkos anyagiakat is megemlíteni, és kihangsúlyozni, hogy az ablakcserén spórolni egyáltalán nem egy olyan dolog, amely hosszú távon megéri! A nem kiváló minőségű anyagokból készülő ablakok vasalata sok esetben nem megfelelően minősített, valamint sokszor találkozhatunk azzal is, hogy a merevítő vasakat „spórolják ki” a műanyag ablakokból, ami ugyan a laikus tulajdonosoknak elsőre nem tűnik fel, azonban a használat során kibukik, ezzel hatalmas fejtörést okozva. Ezek mind-mind plusz költségekkel terhelik pénztárcánkat.

 4. Alkalmazási terület

  Beruházás előtt fontos szem előtt tartaniuk azt is, hogy hová szeretnénk beilleszteni az új nyílászárókat, mert ez nagy hatással van a választásunkra, még akkor is, ha mi erre nem is gondolunk, ugyanis egy panellakásba más ablak ideális, mint egy olyan családi házba, amelyben nincsen hőszigetelés.

  Amennyiben Ön egy panellakásba szeretne új nyílászárót, akkor mindenképp érdemes olyan mellett letennie a voksát, ami ellenáll a szélnek és fokozott a légzárása.

  A szigetelés nélküli családi házakba pedig olyat ajánlott választani, amely kompenzálja a szigetelés hiányát, tehát jó hőszigetelést biztosít.

 5. Új házba, vagy felújításhoz?

  Ez a pont azért került a listánkra, mert az ablakok műanyagra cserélése, felújítása sokkal több helyszíni munkával jár, mint az, ha egy új házba való beépítésről van szó. Mivel a felújítás lényegesen több munkát vesz igénybe, ezért számítani kell a magasabb beépítési költségre, a sitt és a kiszedett, régi ablakok elszállítási költségeire is.

 6. Hogyan nyíljon az ablak?

  Ennél a pontnál árbéli különbséget csak a fix és a többi kivitelezés között tapasztalhatunk. A fix ablak tulajdonképpen egy ablaktok, vasalatok és szárny nélkül, ezért áruk jóval olcsóbb, mint a mozgatható szárnnyal rendelkező társaiknak, ám vásárláskor az ára helyett inkább a nyitás funckciójára kell koncentrálnuk. Kifejezetten fontos, hogy lakásunk mindegyik helysége jól szellőztethető legyen, valamint az is, hogy könnyen lehessen belülről is takarítani. Ha Ön esetleg csak bukóra nyíló ablakban gondolkodik, tanácsoljuk, hogy inkább szánjon még rá pár ezer forintot, így elkerülve azt, hogy minden takarításnál szét kelljen szednie a nyílászárót!

 7. Milyen üvege legyen?

  Az üveg minőségét a hőátbocsátási tényező határozza meg. Jele a nagy U betű, mértékegysége pedig a W/m2K. Minél kisebb a hőátbocsátási tényező, annál jobban szigetelő ablakról beszélünk. Az ablaküvegek vastagsága változó lehet, de az üvegek között minden esetben légmentesen lezárt nemesgáz található a jobb szigetelés érdekében. Tanácsunk az, hogy a lehető legjobb üvegezést válassza, hogy nyílászárói ne csak pár évig, hanem több évtizedig is szolgálhassák otthonát!

 8. Hány kamrás legyen?

  A piacon elérhetőek 3,4,5,6,7,8,9 légkamrás kivitelű nyílászárók. Először a 3 kamrás kivitelű műanyag ablakok mutatkoztak be a piacon, ezt követték a 4-5-6 kamrás változatok. A 3 kamrás műanyag ablakok tokvastagsága (beépítési mélysége) 50 és 60 mm között mozgott. Érdemes itt megjegyeznünk, hogy a kamrák számának növelése csak akkor hatásos, ha azzal arányosan nő az ablak tokvastagsága is.

  A több, akár 9 kamrás változat csak abban az esetben jobb, mint a kevesebb kamrás változatok, ha a kamrák számával egyenes arányban fejlődik a beépítési mélység is!

  Abban az esetben, ha Ön panel otthonába szeretne ablakot vásárolni, ne válassza a 7-8-9 kamrás kivitelezésű modelleket, mert teljesen felesleges.

  Új ház építése esetén viszont feltétlenül a 7-8-9 kamrás változatban gondolkodjon!

 9. Hány darab műanyag ablakot szeretne?

  Ajánlatkérésében lehetőleg adja meg az összes ablak darabszámát, valamint méretét! Abban az esetben, ha a pontos méreteket nem is, de a darabszámot mindenképp adja meg!

 10. Szeretne-e kiegészítőket?

  Nyílászáró vásárlás előtt tanácsos arra is gondolni, hogy szeretne-e kiegészítőket beszerezni műanyag ablakaihoz, ugyanis ez is plusz költséggel terheli pénztárcáját. Redőny, szúnyogháló? Gondolkodjon előre!

  Fontos tudni, hogy szeretne-e redőnyt, akár utólag is, mert a redőnyök felső doboza (redőnytok), illetve a redőnylábak (lefutók) számára helyet kell biztosítani.

  Ellenkező esetben, az utólagos redőny felszerelésénél a redőnytok bele fog takarni az ablakba, ami nem túl esztétikus. A redőnylábak pedig csak akkor férnek el, ha előre gondolkodtunk.

Szeretne biztosra menni és a lehető legjobbat választani? Válassza az Iso ablakot! Cégünk több, mint 26 éve foglalkozik műanyag nyílászárók, redőnyök és további kiegészítők gyártásával, forgalmazásával és helyszíni beépítésével! Az általunk gyártott műanyag ablakok, bejárati ajtók, erkélyajtók és tolóajtók magas színvonalát, a kiváló minőségű német KÖMMERLING profilok, automatizált, CNC vezérelt gyártósorok és több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakképzett kollégáink garantálják.

Megtekintené személyesen az általunk gyártott és forgalmazott termékeket, megoldásokat? Látogasson el a Szentendrén található bemutatótermünkben, ahol találkozhat szakértő kollégáinkkal, akik szívesen segítenek a tervezésben és az Önnek megfelelő termékek kiválasztásában!

Felvenné velünk a kapcsolatot? Kattintson weboldalunk kapcsolat menüpontjára, ahol megtalálja elérhetőségeinket! Vagy kérjen árajánlatot és kollégáink azonnal elkészítik azt.

Termékkínálatunkban jelenleg két fajta ISO műanyag ablak érhető el:

ISO Premium 88 MD

Választás kompromisszumok nélkül. 7 légkamrás, 88mm-es beépítési mélységű német nyílászáró, mely tökéletes mindazoknak, akik a legjobb minőséget keresik. A terméket a jobb hő-és hangszigetelés, és a kiváló statikai jellemzők emelik ki versenytársai közül.
ISO Premium 88 MD műanyag ablak – isoablak.hu
ISO Premium 88 MD műanyag ablak metszet – isoablak.hu

Műanyag ablak műszaki tartalom:

Kömmerling Premium 88 MD német profilrendszer

 • 88 mm-es beépítési mélység
 • 7 légkamrás profil, középtömítéses kialakítás
 • minden tartományban erős, horganyzott acélmerevítés
 • Uf=0,78 W/m2K

Roto NX német vasalatrendszer

 • Secustik biztonsági, porszórt alu kilinccsel
 • hibásműködést-és kiemelést megakadályozó funkcióvédelem
 • vasalatba épített résszellőző funkció szériában

Hőszigetelő üveg

 • 3 rétegű, 44 mm-es (4 mm Low-e/16 mm/4 mm Float/16 mm 4 mm Low-e )
 • Ug=0.6 W/m2K értékű, lágyfémbevonatos melegperemes hőszigetelt üvegszerkezet
 • igény esetén 48 mm-es, Ug=0,5 W/m2K értékű melegperemes üvegezéssel
 • melegperemmel már alapkivitelben
 • tökéletes, makulátlan szigetelés
 • minimális nyíró és nyomófeszültség alakváltozás esetén, megnövelt sarokkötés-élettartam

Gumitömítés: EPDM gumitömítés szürke vagy fóliázott nyílászáró esetén fekete színben

Szín: fehér, antracit szürke, aranytölgy, dió, DB 703 vagy egyéb RAL színben

ISO Comfort 76

Német Kömmerling profilból gyártott, szélsőtömítéses, 5 légkamrás, 76 mm-es beépítési mélységű nyílászáró, ideális választás mindazoknak, akik valóban megbízható minőségű és kedvező ár-érték arányú megoldást keresnek, legyen szó akár új építésű házról vagy lakásfelújításról. 2 és 3 rétegű üvegezéssel is kérhető, különféle igények kielégítése érdekében.
ISO Comfort 76 műanyag ablak – isoablak.hu
ISO Comfort 76 műanyag ablak méretek – isoablak.hu

Műanyag ablak műszaki tartalom:

Kömmerling 76AD német profilrendszer

 • 76 mm-es beépítési mélység
 • 5 légkamrás tok és szárnyprofilok, szélsőtömítéses kialakítás
 • minden tartományban erős, horganyzott acélmerevítés
 • Uf=1,1 W/m2K

Roto NX német vasalatrendszer

 • emelt biztonsági fokozat már alapkivitelben
 • Secustik biztonsági, porszórt alu kilinccsel
 • hibásműködést- és kiemelést megakadályozó funkcióvédelem

Hőszigetelő üveg

 • 24 mm-es kétrétegű (4 mm/16 mm/4 mm Low-e)
 • Ug=1.1 W/m2K értékű, lágyfémbevonatos hőszigetelt üvegszerkezet alapkivitelben vagy
 • 44 mm-es háromrétegű (4 mm Low-e/16 mm/4 float/16 mm/4 mm Low-e)
 • Ug=0,6 W/m2K értékű fokozott hőszigetelésű üveggel
 • Fém távtartós technológia (standard), vagy igény esetén melegperemmel

Gumitömítés: Extrudált gumitömítés szürke vagy fóliázott nyílászáró esetén fekete színben

Szín: fehér, antracit szürke, aranytölgy, dió vagy egyéb RAL színben

Ajánlatkérés