A műanyag ablak hátrányai!?

A műanyag ablak hátrányai– isoablak.hu

Sokan úgy vélekednek, ha ablakokról van szó, mindenképpen a fa verzió mellett kell dönteniük. Mai bejegyzésünkben viszont a műanyag ablakok előnyeit és hátrányait vesszük górcső alá:

Előnyei:

 1. Hőszigetelés

  A műanyagból készült ablakprofilok kiemelkedően jobb szigetelési értékeket érnek el, mint a fából, vagy alumíniumból készült társaik. Ennek köszönhetően csökkentik a fűtésre fordított energiaköltséget, ezáltal rengeteg pénzt megspórolva tulajdonosainak.

 2. Kiváló ár-érték arány

  A műanyag ablakok 20-30%-kal olcsóbbak, mint a fa és alumínium ablakok. Karbantartási igényük minimális, valamint élettartamuk hossza meghaladhatja akár az 50 évet is. Ezen tényezőknek hála a műanyag ablakokkal érhető el a legnagyobb megtakarítás.

 3. Újrahasznosíthatók

  A műanyag ablakok 100%-ig újrahasznosíthatók, ezért használatuk könnyen beilleszthető a környezettudatos életmódot folytatók életébe is, nem beszélve arról, hogy gyártásuk sokkal gyorsabb és költséghatékonyabb, mint a fa, vagy az alumínium verzióké.

 4. Egyszerű karbantartás

  A műanyag nyílászárók karbantartása pofon egyszerű, ugyanis ezek ma már UV stabil műanyagból készülnek, melyek teljes mértékben ellenálnak az időjárási viszontagságoknak és a napsugárzásnak. Ezeket az ablakokat nem kell csiszolni, festeni, lakkozni és tisztításuk sem igényel mást, csak egy egyszerű vizes rongyot.

 5. Biztonság

  A több ponton záródó műanyag nyílászárók nagy mértékben hozzájárulnak az otthon védelméhez. Minél több ponton záródnak, annál biztonságosabbak. A vasalatok anyaga és vastagsága szintén nagyon fontos tényező biztonsági szempontból. A korszerű, bonyolult eljárással öntött vasalatok tartósak és ellenállóak nagy erőkifejtéssel szemben is.

 6. Hangszigetelés

  A többkamrás profillal rendelkező műanyag ablakok rendkívül jó hangszigetelő képességekkel bírnak. Nem engedik be a kintről jövő zajt, ezzel is hozzájárulva a megfelelő életminőség kialakításához.

Hátrányai:

 1. Minél több rétegű az üveg, annál kevesebb fényt enged át

  A három rétegű üvegablak kevesebb fényt enged át, mint a kevesebb rétegű ablak, ám a jó hír az, hogy ez a fényveszteség nem kifejezetten érzékelhető.

 2. „Tucat”

  A műanyag ablakok hátrányai közé tartozik az is, hogy az ilyen jellegű ablakok nem igazán személyre szabhatóak, így az egyediségre törekvők nem kifejezetten tudnak kibontakozni használatukkal. Ha ön mégis egyedi ablakokat szeretne, kérheti más színben, vagy fa mintázatban, amivel esztétikailag szebb eredmény érhető el, mint az egyszerű fehér változattal.

 3. Párásodás és penészesedés

  Műanyag ablakok használatánál különösen ügyelni kell a rendszeres szellőztetésre, különben a lakáson belül megjelenhetnek penészfoltok, melyek nem csak az esztétikai minőségen rontanak, hanem hosszú távon egészségkárosító hatásuk is van.

  Tipp: Az agresszív tisztítószerek, oldószerek folyamatos használata a lakkréteg sérülését, mattulását okozhatja, így, annak érdekében, hogy évekig elégedetten használhassa nyílászáróját, ezen folyadékok használata elkerülendő!

Ezek lettek volna tehát az ezen típusú ablakok előnyei és hátrányai. Amennyiben Ön a műanyag nyílászárók megvásárlása mellett döntene, válassza az isoablakot! Ismerje meg ajánlatainkat weboldalunkon!

Beruházás előtt szeretné megnézni termékeinket? Látogassa meg szentendrei bemutatótermünket és kérje ki szakképzett kollégáink véleményét! Felvenné velünk a kapcsolatot? Elérhetőségeinket megtalálja weboldalunk kapcsolat menüpontja alatt.

Ajánlatkérés