Minden, amit a színes műanyag ablakról tudni kell

Színes műanyag ablak– isoablak.hu

A műanyag ablakok színezése egy viszonylag új keletű dolog a piacon, viszont ezekkel az ablakokkal kapcsolatban tudni érdemes, hogy minden festési technológiával készült ablak más szavatossággal rendelkezik, ezért nem mindegy, hogy beruházásunk során melyiket választjuk. Mai cikkünkben megosztunk pár lényeges szempontot és jó tanácsot, melyek hasznunkra lehetnek a választáskor:

 1. A legelső rögtön egy tanács, ami egyben az egyik legfontosabb is. Minden esetben olyan színes műanyag ablakra essen a választása, melyet a gyárban fóliáztak! Győződjön meg róla, hogy az ablakra már a gyárban rákerült a fólia

 2. Soha ne spóroljon azzal, hogy fehér ablakot vásárol és saját kezűleg festi le! Az otthon, utólag lefestett műanyag ablak esztétikailag csúnya, ráadásul pénz pocséklás is.

 3. Szeretné, ha különböző színű lenne az ablak belső és külső része? Ma már ez is megvalósítható! Elterjedt megoldás az ablakok egyediesítésére az, hogy a nyílászáró külseje és belseje eltérő színű.

 4. Technológia

  A műanyag ablakok lefestésére ma már számtalan technika létezik, mely mind ugyanolyan tartósnak bizonyul, de mégis különbözik, most érdekesség képpen felsorolunk párat:

  • festés: ez a megoldás egy speciális hőkezeléssel történik, melynek keretén belül ötvözik a hővisszaverő bevonatokat a tapadást elősegítő adalékanyagokkal, melynek eredményeként a festés ellenáll a hólyagosodásnak a fakulásnak és a hámlásnak is.
  • Akril: az ezzel a technológiával készült nyílászárók ellenállnak az UV sugárzásnak és az időjárási viszontagságoknak is. -Laminálás: A laminálással készült ablakok jól állják a tartós hőt, így ideális választás lehet azok számára, akik napsütötte helyen élnek. A leghatékonyabb technika.
  • Extrudálás: Az extrudálással készült színek kívül és belül is ugyanolyan tartósak, ezáltal azon személyek számára, akik ezt választják, biztosan nem fog csalódást okozni! -Forrónyomás: Ez a technológia is hatásos. Alkalmazása közben egy fóliáról nyomják át a festéket nyomás és viszonylag alacsony hőmérséklet segítségével.

Ha biztosra szeretnénk menni a megfelelő anyag kiválasztásával kapcsolatban, ezeket a szempontokat vizsgáljuk:

 1. a száraz bevonat szilárdsága
 2. törési együttható (ha a zord tél folyamán a mínusz fokok megviselnék nyílászáróinkat)
 3. a színek harmóniája
 4. a bevonatok tapadása
 5. a napsugárzás hatására történő elváltozás esélyét
 6. szavatossági időt

Biztosra szeretni menni és a lehető legjobb minőséget szeretné beszerezni? Válassza az isoablakot! Kérjen ajánlatot gyorsan és egyszerűen weboldalunk ajánlatkérés menüpontjában! Megtekintené termékeinket? Látogasson el Szentendrére a bemutatótermünkbe, ahol szakképzett kollégáink segítenek, és válaszolnak minden felmerülő kérdésre!

Ajánlatkérés