Milyen műanyag ablakot válasszunk?

A műanyag ablakok esetében nagyon széles választék áll rendelkezésünkre. Éppen ezért jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mégis milyen műanyag ablakot válasszunk? A megfelelő ablak kiválasztásakor figyelembe kell venni az ablak típusát, méretét, szigetelését, árát, a gyártót és nem utolsó sorban a garancia mértékét is.

A műanyag ablak típusának kiválasztása

A megfelelő típusú műanyag ablak kiválasztásánál a következő szempontokat kell figyelembe vennünk:

  • A műanyag ablak mérete: A műanyag ablakok esetében is vannak bizonyos szabványméretek, amelyek közül választhatunk. Azonban, ha nagyméretű vagy valamilyen egyedi formájú ablakot választanánk, az biztosan egyedi gyártással fog készülni. Ezen ablakok elkészítése általában több időt vesz igénybe, mivel ezek általában nincsenek raktáron.
  • A műanyag ablakok szigetelésének mértéke: A műanyag ablakok között vannak 3-, 4-, 5-, 6- és 7 kamrás változatok is. Ez az ablak szigetelésének mértékét fogja meghatározni. Azt, hogy hány kamrás ablakot válasszunk az határozza meg, hogy milyen lakásba lesz beszerelve az ablak. Ugyanis például egy panellakásba vagy a tégla építésű lakásokba általában elegendő lehet a 3-5 kamrás műanyag ablakok választása. De például egy szigetelt családi házba érdemes a legjobban szigetelő, azaz 7 kamrás műanyag ablakot beépíteni. Olyan esetekben pedig, amikor a ház energetikai jellemzői átlagosak, vagy az alattiak, nem biztos, hogy megéri a legjobban hőszigetelő ablakot választani, ugyanis ez nem lesz képes nagymértékben feljavítani a lakás hőszigetelését.
  • A műanyag ablakok ára: Fontos átgondolni, hogy a műanyag nyílászárókat nem néhány évre választjuk. Az elsődleges cél, hogy minél tartósabbak legyenek és minél hosszabb legyen az élettartamuk. Ne az legyen az elsődleges szempont, hogy minél olcsóbb terméket válasszunk, hanem az, hogy minél jobb minőségűt. Hiszen egy minőségi műanyag ablak sokkal jobban megéri, mivel nem fog állandóan elromlani és így kevesebb karbantartási költséget vonz maga után.
  • A gyártó: Nem is gondolnánk, hogy milyen fontos a műanyag ablak választás szempontjából a megfelelő gyártó kiválasztása. Igyekezzünk olyan cégtől megrendelni nyílászásóinkat, akik megbízhatóak és az sem hátrány, ha már több éve a piacon vannak, ugyanis ez igazolni tudja szaktudásukat és tapasztalatukat.
  • A garancia: A cég által adott garancia hossza sem utolsó szempont. Figyelmesen olvassuk el a garancia részleteit, akkor biztosan nem fog csalódás érni. Mi az ISO Nyílászáróknál minden műanyag ablakunkra 5 év garanciát vállalunk, illetve, ha a beépítést is mi végezzük arra is adunk további 2 év garanciát.
Ajánlatkérés