Beltéri ajtó típusok

A felújítások, építések során gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen beltéri ajtót válasszunk. Ez egy nagyon fontos döntés, hiszen a lakás belterének megjelenését nagyban képesek befolyásolni a választott ajtók. Cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb beltéri ajtó típusokat.

Beltéri ajtó fajták

A beltéri ajtó vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy a lakás mennyire fényes vagy éppen fénytelen. Egy sötét szobát például remekül fel lehet dobni egy fehér vagy világos színű nyílászáróval. Választáskor az sem utolsó szempont, hogy az ajtó passzoljon a házban kialakított vagy elképzelt stílushoz. A következőkben nézzük meg a konkrét típusokat részletesebben.

Műanyag beltéri ajtó

Műanyag beltéri ajtó

A műanyag beltéri ajtók nagyon népszerűek, amit a széles választékuknak, a jó szigetelőképességüknek és a kedvező áruknak köszönhetnek. Nem igényelnek túl nagy karbantartást. Telepítésük rendkívül egyszerű, illetve vizes helyiségekben is megállják a helyüket. Ez azért van, mert a műanyag szerkezet nem ázik fel, így hosszú időn keresztül képes tartani minőségét.

A teljes műanyag beltéri ajtókat a fűtött és nem fűtött helyiségek esetén, például előszoba és garázs között szoktuk javasolni.

CPL beltéri ajtó

CPL beltéri ajtó

A CPL megnevezés az angol Continuous Pressure Laminate kifejezésből ered, amely magyarul annyit jelent, hogy folyamatos nyomásnak kitett laminátum. A nevéből is következtethető, hogy ez a bizonyos laminátum nagyon erős felülettel látja el a beltéri ajtókat. Éppen ezért bátran állíthatjuk, hogy a CPL ajtók nagy igénynek kitett helyiségekben is nyugodtan alkalmazhatók. Megfelelő választás lehet lakásokba, de jó strapabírósága miatt akár irodákba, nyilvános helyiségekbe is választhatjuk.

Manapság nagyon népszerűek ezek a típusok, ami köszönhető karc-, kopás- ütés- és UV ellenállóságuknak. Rengeteg színben készülhetnek és akár intarziás mintázattal is kérhetők.

MDF beltéri ajtó

MDF beltéri ajtó

Az MDF megnevezés az angol Medium Density Fibreboard kifejezésből jelent, magyarul pedig annyit jelent, hogy közepes sűrűségű farostlemez. Az MDF egy nagyon jól használható faipari alapanyagnak számít, hiszen kizárja a fa minden hibáját, könnyen felületkezelhető és pontosan vágható.

A festett MDF ajtók előnyei közé sorolható, hogy minden alapanyaguk MDF-ből készül. Ezek az ajtók nagy szilárdságúak, feszültségmentesek. Nedvességtartalmuk ideális, aminek köszönhetően hosszú élettartamon keresztül megőrzik minőségüket.

Az általunk forgalmazott MDF ajtók választhatók a RAL színskála bármely színében, egy- vagy kétszárnyú verzióban, teli vagy üvegezett, illetve toló vagy nyíló kivitelben.

Dekor beltéri ajtó

Dekor beltéri ajtó

A dekorfóliás ajtók szintén MDF-ből készülnek, amelyek felületére egy papír dekorfólia réteg kerül felhelyezésre. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség az ajtók festésére, hiszen a dekorfóliázás lesz a végleges felületkezelés. A dekor ajtók színválasztéka általában a hagyományos fa típusok színei, mint például a dió, a wenge, a bükk vagy a tölgy. Nem ennek a típusnak a legjobb a felületi keménysége, de ár-érték arányuk kiváló. A fóliázási technológiának köszönhetően a függőleges élek teljesen körbezártak, ami esztétikussá teszi ezeket az ajtó típusokat.

Tömörfa beltéri ajtó

Tömörfa beltéri ajtó

A tömör fa beltéri ajtók az igazi klasszikus ajtó megoldások. Jó választás lehet főként a régies stílusú házakba. Aki szereti a fa természetes színeit, annak kitűnő választás lehet egy fa beltéri ajtó. Ezeket a típusokat kidolgozott részletek és finoman megmunkált felületek jellemzik. Ezek az ajtók mindig utólag vannak felület kezelve, festve. Az általunk forgalmazott fa ajtók főként prémium minőségű borovifenyőből vagy lucfenyőből készülnek. Milesi lazúrozással készülnek és 20 féle szín közül lehet választani.

Ajánlatkérés