Ablakcsere?!

Ablakcsere– isoablak.hu

Mai cikkünkben feltárjuk az ablakcsere fortélyait és elmondjuk, hogy mikre kell odafigyelnünk, ha ablakcserén törjük a fejünket.

Az ablakcsere minden esetben nagy kihívást jelentő munka, legyen szó panel, vagy téglaházról, ugyanis mind a két lakás típusnál máshogy történik a hézagok eltüntetése.

Ablakcsere hézagok nélkül?

A régi nyílászárók kicserélésénél szinte elkerülhetetlen, hogy hézagok keletkezzenek, vagy ne maradna valamilyen javítási munka a csere befejeztével. Amennyiben ön panel lakásban lakik, és attól tart, hogy a csere közben vastag vakolással kell számolnia, ami aztán nagy koszt csinál, megnyugodhat, ugyanis a szakemberek nem vállalják a rávakolási munkálatokat, ezért a vakolatlehullástól nem kell tartania. Amennyiben tapéta, vagy csempe veszi körbe a nyílászárót, úgy előfordulhat, hogy ezek megsérülnek a csere folyamata közben. Az ablakcsere tehát a panel lakás esetében problémamentesebbnek mondható és a hézagok eltüntetése sem bizonyul nehéz feladatnak. Erre a feladatra a leghatásosabb módszer az egyszerű purhab használata, mely szilárdulást követően tökéletesen ellátja a feladatát, és a fölösleget is könnyen el tudjuk távolítani. A beton és az ablak közötti rések elfedésére a takarólécek bizonyulnak a legjobbnak.

Ablakcsere tégla épület esetében?

A nyílászárók cseréje tégla épületek esetében egy kicsit körülményesebben zajlik, mint panel lakások esetében, ugyanis ebben az esetben az ablak mindkét oldalán található vakolás. A profi szakemberek által végzett munka esetén nem esik baja a külső vakolásnak, azonban nem árt vigyázni. Az ablakokat a szakemberek mindig befelé emelik be, így megóvva a külső vakolást az esetleges sérülésektől. Abban az esetben, ha a vakolás már nagy idős és nem olyan a tapadása, mint új korában, akkor nagy számban előfordul, hogy lemállik vagy megroncsolódik, szóval ezzel mindenképp számolni kell.

A belső falon lévő vakolat megsérülése szinte 100%-ban elkerülhetetlen még a legjobb és legtapasztaltabb szakembernek is. A legjobb a műanyag ablak műanyag ablakra cserélése, ugyanis ekkor keletkezik a legkisebb kár. Amikor nem sérül meg a függőleges falfelületen lévő vakolat, akkor vagyunk a legkedvezőbb helyzetben, ugyanis azt egy egyszerű gletteléssel rendbe lehet hozni.

Ablakcsere télen?

Sokan úgy vélik, hogy télen nem lehet ablakot cserélni, mert a hőmérséklet túl alacsony a használt anyagok megszáradásához ez azonban hatalmas tévhit, hiszen a télen elvégzett ablakcsere semmiben sem különbözik a nyáritól, mindössze annyi a különbség, hogy a téli nyílászáró csere során speciális, hideg időben is használható anyagokkal dolgoznak a szakemberek.

Mindezek ismeretében bátran kijelenthető, hogy az ablakok kicserélése bármikor elvégezhető, csupán a körülményekhez kell alkalmazkodniuk a szakembereknek.

Szeretne tökéletes szolgáltatást kapni, jó áron? Válassza az Iso Ablakot! Szakképzett kollégáink állnak a rendelkezésére! Árajánlatot szeretne? Vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink egyikén, vagy használja a weboldalunk alján kijelölt helyet!

Ajánlatkérés